Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av hantverket är du välkommen att utveckla dina kunskaper i en liten grupp med personlig handledning.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper i silversmidets olika praktiska moment och skapa ett eller flera föremål efter dina egna idéer.
Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet av silversmide.
Innehåll
Under kursen arbetar du med:
- Skissarbete för att förverkliga dina idéer
- Filning, sågning och lödning
- Formgivning och skapande i silver
Du får individuell handledning och arbetar i din egen takt. Till första tillfället tar du med en skiss på det du vill skapa. Detta hjälper dig att nå ditt mål snabbare.
Bra att veta
Silvermaterial köps på plats och ingår inte i kursavgiften. Gruppen består av max sex deltagare, vilket ger dig gott om tid med kursledaren. Kursen hålls på Merkuriusgatan 3 med vår erfarna kursledare!
Låt kreativiteten flöda och formge ditt eget silverhantverk!
Kursledare
Ulrika Ekbom
Ulrika Ekbom är verksam silversmed sedan 22 år tillbaka. Hon är verksam både i Stockholm och på Gotland, och är numera bosatt på Gotland i Herrvik. Ulrikas specialitet är att göra ringar i enkel och ren design.
Tre snabba med Ulrika:
När du själv ägnar dig åt silversmide, vad skapar du helst då?
– Ringar är det jag helst tillverkar. Jag tycker ringar är intressanta för det är ett smycke bäraren ser mycket av själv, och det är kul att smycka sin hand.
Är silversmide endast för de som vill göra smycken eller kan man göra andra saker också?
– Silversmide är oftast förknippat med smycken men man kan göra mycket annat i silver också, som till exempel servettringar, ljusstakar och bestick. Det är bara att låta fantasin och kreativiteten flöda.
Vad gör ni på dina kurser?
– På en silversmideskurs brukar man oftast börja med att smida en ring. Där ingår många av de moment som man får lära sig och samtidigt kan man själv designa ringens slutliga utseende, så den blir unik för den som gjort den.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Visby