Den nya sockstickningen Distans Live

Plats Distans

Kanske är du en van sockstickare som vill lära dig nya sätt eller har du stickat annat tidigare och vill nu lära dig att sticka sockor, kanske har du testat magic loop förut, men bara en i taget och uppifrån och ned?

Boka nu

Förkunskaper

Man behöver kunna grunderna i stickning, som räta och aviga, en vanlig uppläggning och avmaskning. Man behöver inte ha stickat sockar innan.

Innehåll

  • Vi lär oss att lägga upp våra tår på en lång rundsticka med Judy’s magic cast on.
  • Vi lär oss sticka runt med magic loop.
  • Vi lär oss att sticka två sockar runt samtidigt på magic loop.
  • Vi lär oss att göra en pappversion av vår fot för perfekt passform på sockan.
  • Vi lär oss sticka kortvarvshälen Fish Lips Kiss heel.
  • Vi väljer mellan (exempelvis) tre mönster på sockan.
  • Vi lär oss maska av elastiskt.

Vid kursens slut kommer vi att ha gått igenom alla momenten ovan, och du kommer vara redo att sticka ett par på egen hand. Och det bästa av allt: du kommer ha ett par färdigstickade sockar som passar på din fot!

Material

Man behöver ha eget garn och stickor. En rundsticka storlek 2,5 mm som är minst 100 cm lång, med smidig kabel (OBS: detta är viktigt). Ett nystan tunt sockgarn, till exempel Opal eller Regia eller liknande, som man i förväg fördelar på två nystan.

Undervisningsform/kursupplägg

Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet - viktigt att vi ser varandra så att kursledaren kan ge feedback under kursens gång.

Kursledare

Jenny Engelbrektsson

Jag heter Jenny Engelbrektsson, jag är språkvetare i grunden med stor förkärlek för svenska i text och tal. Utöver det älskar jag även stickning, som är såväl min hobby som min passion, och då och då undervisar jag till och med i det. Jag bor med min hund Bono i Bergsjön, Göteborg.

Jag undervisar i Svenska som främmande språk, främst på distans och för föräldralediga, just nu på A1 och B1-nivå. Dessutom jobbar jag med lite specialkurser som är inriktade på att hjälpa utlandsfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden, samtidigt som de får jobba med sin svenska.

Jag är som sagt språkvetare, med svenska som huvudämne, och jag har också studerat litteraturvetenskap och svenska som andraspråk på universitetet, så jag är ämnesbehörig att undervisa i svenska på gymnasienivå, och SFI. Att lära ut svenska till vuxna är det roligaste jobb jag någonsin har haft!

Med mina kurser vill jag att mina deltagare får större självförtroende, att de vågar prata och uttrycka sig på svenska är det viktigaste för mig. Dessutom ska vi ha roligt, och känna att klassrummet är en trygg plats där vi får och vågar försöka.

Min drömkurs som lärare vore en kurs där mina elever lärde sig sticka och prata svenska samtidigt.

Dessutom tackar jag sällan nej till en utmaning.

Jenny Engelbrektsson är lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 okt 2024 - 22 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tis 8 okt 2024 kl 18:30-20:45
  • tis 15 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
  • tis 22 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
Studietimmar
9
Kurs-ID
117798
Pris
1000 kr