Brodera på dina plagg

Plats Stockholm

På den här kursen i broderi lär du dig grunder för att förnya och skapa personliga plagg med hjälp av handbroderi. Vi provar att sy olika stygn på olika material och skapar dekorativa motiv som ger dig personliga plagg.

Boka nu

På den här kursen i broderi får du inspiration och grundkunskaper för att kunna brodera på dina kläder. Vi provar att sy på olika material och skapar dekorativa motiv som ger dig möjlighet att ge dina plagg en unik personlig prägel.
Att brodera på kläder är ett hållbart sätt att uppdatera och väcka liv i gamla plagg, och kan också användas till att trolla bort fläckar och hål. På den här kursen lär du dig grunder för att förnya och skapa personliga plagg med hjälp av handbroderi.

Målgrupp

Kursen passar dig som provat på att brodera någon gång tidigare, och vill utvecklas vidare inom fritt broderi.

Mål

Efter denna kurs vågar du brodera på dina plagg och kan välja rätt broderigarn och nålar till ditt plagg du har även fått kunskap om några olika broderistygn att använda när du broderar.

Innehåll

Under kursen utforskar vi att brodera på olika typer av kläder i olika material. Vi går igenom ett antal tekniker som lämpar sig för olika plagg och material, och möjligheter att dölja fläckar eller hål med hjälp av broderi. Man kan välja att utgå från egna skisser och idéer eller inspireras av exempel som kursledaren har med sig. 

Material

Ta med några olika plagg du vill brodera på. Något stretchigt plagg som en t-shirt eller ett linne, något stickat, och något plagg i stumt material som jeans eller en skjorta. Ta med en liten sax, nålar i olika tjocklek, samt en broderi-ring om du har någon, det finns annars att låna på plats. 

Undervisningsform/kursupplägg

En helgworkshop lördag-söndag, 10:00 - 14:00. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar och individuell handledning. Paus 15 min.

Kursledare

Maja Stjärna

Maja Stjärna är textilkonstnär med handbroderi som huvudteknik. Hon är utbildad på Konsthögskolan i Tromsö samt på Konstfack, och är verksam i Stockholm med ateljé i Gustavsberg.

”Jag vill inspirera andra till att hitta glädjen och friheten i handbroderi, utforska nya möjligheter och tekniker och våga ha roligt med handbroderi utan att vara alltför brydd om vad som traditionellt ansetts rätt och fel."

Fotografi av Maja Stjärna.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 13 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-14:00
  • sön 13 okt 2024 kl 10:00 - 14:00
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
117738
Pris
1400 kr