Remake - sy ett nytt plagg av ett gammalt. 20-talstema Grimeton 100 år

Plats Kungsbacka

Nu har du chansen att skapa dig din egen festklädsel i äkta 1920-talsstil. Tänk glitter, paljetter och pärlor. Tänk fransar, fjädrar och glamour. Tänk Charleston, The Great Gatsby och lyx. Det här vill du inte missa!

Boka nu

Om du gillar återbruk och vill sätta din egen prägel på gamla kläder är denna kurs perfekt för dig. Här lär du dig att förvandla gamla plagg till nya fantastiska 1920-talskreationer. Med kreativitet och inspiration kommer du kunna skapa något helt unikt.

Denna kurs erbjuds i samband med att Radiostationen i  Grimeton firar 100 år 2025. En del i detta storslagna firande är en glittrande 20-talsfest på Societeten i Varberg. Oavsett om du ska gå på festen eller inte så är det här din stora chans att utforma en riktigt tjusig 20-talsstass. 

Det här kan du förvänta dig
Kursen startar med ett inspirerande planeringspass där du får skissa på din 20-talsoutfit och gå igenom vad som behövs införskaffas. Under kursens gång får du både gemensamma genomgångar och individuell handledning efter dina egna behov och önskemål. Behöver du hjälp att anpassa mönster eller tips på hur du ska förvandla dina gamla plagg? Karin finns där för att guida dig hela vägen!
Låt kreativiteten flöda och gör dig redo för 20-talets glamour!

Det här behöver du ha med dig
När det gäller kläder och accessoarer som du ska göra om kommer du planera för det under första träffen.
Har du redan sådant du tänker att du kan använda tar du med dig det.
Vill du ha din egen symaskin får du gärna ta med dig den, men det finns också symaskiner på plats.
Passande tråd och egen sax kan också vara bra att ha med sig.

Om ledaren
Kursen leds av den erfarna skräddaren Karin Lundkvist. Hon är utbildad på Tillskärarakademin med mönsterkonstruktion som huvudämne. Karin har drivit sitt eget företag, Skrädderi Karin Lundkvist, sedan 1993 och har en passion för både sömnad och kreativt skapande.

Låter det här spännande?
Ta chansen att utveckla dina sömnadskunskaper och skapa något riktigt unikt och lyxigt!

För mer information om Grimeton 100 år av kommunikation: https://grimeton.org/upplev-100-years-of-communication/#events

Kursledare

Karin Lundqvist

Karin Lundqvist är ordförande i Skrädderiföreningen i Göteborg och har en lång erfarenhet inom området. Karin är utbildad på Tillskärarakademin, där huvudämnet låg på mönsterkonstruktion. Hon driver ett eget företag sedan 1993, Skrädderi Karin Lundqvist. Karin har också arbetat på Tenson, i deras sysal, med funktionstyger som MPC:er vilket är en form av vattentäta tyger som används inom fritidssektorn.

Karin Lundqvist är ordförande i Skrädderiföreningen i Göteborg och har en lång erfarenhet inom området. Karin är utbildad på Tillskärarakademin, där huvudämnet låg på mönsterkonstruktion. Hon driver ett eget företag sedan 1993, Skrädderi Karin Lundqvist, läs mer på hennes hemsida. Karin har också arbetat på Tenson, i deras sysal, med funktionstyger som MPC:er vilket är en form av vattentäta tyger som används inom fritidssektorn.

Kan du berätta lite om er verksamhet i skrädderiföreningen, ni sitter väl inte med benen i kors och syr, hur går det till?

Vi försöker stötta våra medlemmar där många är ensamarbetare. Det blire lite av istället för arbetskamrater där vi använder varandra som bollplank eller delar med oss av jobb som man inte själv hinner eller kan ta. Vi försöker också göra roliga saker ihop som kurser, utflykter, gå på utställningar och göra studieresor. Ibland har vi en workshop för att utvecklas och inspireras.

Du är ansvarig för vår kvällsskola i mode. Hur fungerar det?

Det fungerar bra! Många kommer utan någon större erfarenhet men under kursen utvecklas de mycket. Från att aldrig ha sett en konstruktion kan de efter kursen göra ganska avancerade konstruktioner på egen hand. De lär sig också att använda konstruktionen till att sy upp sina plagg. Till min hjälp har jag en kollega som arbetar med textillära och modeteckning.

Karin Lundqvist har arbetat på Art College sedan 2009.

Karin Lundqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 jan 2025 - 13 mar 2025
Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tor 30 jan 2025 kl 18:15-21:15
  • tor 13 feb 2025 kl 18:15 - 21:15
  • tor 27 feb 2025 kl 18:15 - 21:15
  • tor 13 mar 2025 kl 18:15 - 21:15
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
310950
Pris
1595 kr