Detaljsömnad

Plats Malmö

Ta din sömnad till nästa nivå! På denna kurs i centrala Malmö lär du dig skrädderitekniker för detaljsömnad, och hur du kan använda dem för att lyfta kvaliteten på kläderna du skapar.

Boka nu

Kursinnehåll

Har du sytt kläder tidigare och vill utveckla ditt hantverk? Lär dig skapa snygga detaljer på dina kläder och förbättra dina färdigheter inom klädsömnad. På den här kursen får du öva på flera olika detaljsömnadsmoment som tar dina kunskaper till nästa nivå. 

Moment som ingår i kursen:

  • fickor
  • kragar
  • manschetter
  • blixtlås
  • knappslå

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med praktiskt arbete. Efter kursens slut har du skapat ett urval av testversioner av de olika momenten, som du kan använda som referens i dina kommande projekt.

Kurstiden inkluderar en timmes lunch/dag.

Förkunskaper

En kurs för dig med tidigare erfarenhet av klädsömnad, och vill fördjupa dig inom hantverket. Är du nyböjare rekommenderar vi kursena Börja sy och Klädsömnad grund.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Symaskiner finns att låna i vår syateljé. Ta med dig 1,5 meter tyg för att pröva de olika teknikerna. Vi rekommenderar enkel bomullsväv, tyg utan stretch. 

 

Kursledare

Teddie Andersson

Teddie Andersson är utbildad skräddare och modedesigner vid Nordiska Skräddarskolan och Textilhögskolan i Borås.

han har arbetat som teaterskräddare, tillskärare och kostymdesigner på bland annat Malmö Opera, Kungliga Teatern i Köpenhamn, Nöjesteatern, Teater 23 och Teater Sagohuset.

Han har sytt, ritat mönster och skapat kläder i 17 år och på Folkuniversitetet har han undervisat sedan 2018, främst inom sömnad och mönsterkonstruktion.

– Jag brinner för det textila hantverket, att förmedla min kunskap vidare och tycker alltid det är lika roligt att bevittna förändringen när man börjar och avslutar på mina kurser.

Teddie Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 sep 2024 - 22 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 21 sep 2024 kl 10:00-15:30
  • sön 22 sep 2024 kl 10:00 - 15:30
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
409022
Pris
1645 kr