Fashion design - teckna mode och plaggskisser

Plats Stockholm

På den här kursen i modeteckning skissar, tecknar, och diskuterar ur ett designperspektiv runt temat mode. Teori blandas med praktiska övningar i färg och form. En bra grund för vidare studier inom designeryrket.

Boka nu

Målgrupp

Kursen passar deltagare som vill fördjupa sig inom olika moment inom modedesign och skapande men även dem som är allmänt intresserade eller som förbereder en ansökan till andra utbildningar inom området mode och design. Kursen hålls på svenska / in Swedish.

Mål

Målet är att man skall kunna fördjupa sig i ämnet om man är intresserad av att arbeta med mode och design framöver eller utövar yrket idag. Här ges möjlighet att få prova på mode- och idéskapandet för deltagare med starkt personligt intresse av mode och design.

Innehåll

Kursen innehåller samtal om mode samt olika delmoment inom skapandet och design av mode. 
Vi tecknar modeteckning och skapar kollektionsarbeten, jobbar med mönsterdesign och materialskisser, tar upp olika områden inom mode och jobbar även med accessoarer som smycken, skor, glasögon och underkläder/badkläder. Varje tillfälle startar med samtal och genomgång av uppgift. Uppgiften utförs sedan av deltagaren under kursen samt som hemuppgift.

Material ingår inte i kursavgiften. Deltagaren köper efter instruktion från kursledaren det material som behövs inför varje delmoment och kurstillfälle.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker dels genom gemensamma genomgångar, dels genom individuell handledning. Gruppen består av upp till 10 deltagare. Kursen baseras på ett kompendium samt genomgång inför varje delmoment. 

Utvecklingsmöjligheter

På kursen kan du arbeta med arbetsprover, som du sen kan använda för att söka vidare till högre utbildningar. Vill du utveckla din kunskap och lära dig mönsterkonstruktion kan du gå kursen Drapering eller Mönsterkonstruktion grund. Vill du fördjupa dig i att designa mönster och lära dig mönsterrapportering kan du gå kursen Mönsterdesign. 

 

Kursledare

Christer Axelsson

Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera. Sedan 12 år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering på docka på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack. Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten.

Christer har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både vad gäller design och konstruktion.

Christer Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
6 nov 2024 - 11 dec 2024
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 6 nov 2024 kl 18:00-21:00
  • ons 13 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 20 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 27 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 4 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 11 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
116439
Pris
3500 kr