Bokrelease: Den skrivterapeutiska verktygslådan

Plats Malmö

Fredagen den 29 november släpps boken Den skrivterapeutiska verktygslådan på Grens Bokskog. Detta firar vi med releasefest i Folkuniversitetets lokaler i centrala Malmö. Kom och mingla, hör Emelie berätta om boken, prova på skrivövningar och njut av alkoholfritt bubbel och snacks tillsammans med oss.

Boka nu

Skrivandet kan bli ett laboratorium, där vi kan experimentera oss fram – detta önskar Emelie Hill Dittmer att uppvisa genom att öppna upp den skrivterapeutiska verktygslådan och på så vis redovisa samlade upptäckter och erfarenheter. Olika typer av skrivande kan hjälpa vårt välmående beroende på hur vi känner oss och hur vi tänker. Den skrivterapeutiska verktygslådan är en fördjupning för dig som vill gå ännu ett steg, utforska fler skrivverktyg för att finna vägar som du kanske inte annars hade upptäckt.

Om bokens författare

Emelie Hill Dittmer debuterade 2021 med Skriv för att läka – en guide i reflekterande skrivande (Lassbo förlag) och är skrivpedagog med terapeutisk inriktning och journalist. Den skrivterapeutiska verktygslådan är hennes andra guidebok i terapeutiskt skrivande.

Under tio års tid har Emelie arbetat med läkande skrivprocesser i många olika gruppkonstellationer, men även individuellt, både i Sverige och i England, där hon har varit bosatt i många år, och är rådsmedlem i The International Association for Journal Writing. Emelie är sedan flera år kursledare i reflekterande skrivande hos Folkuniversitetet och 2023 startade hon upp utbildningen Skrivterapeuterna vid Sundsgårdsakademin, Sundsgårdens folkhögskola.

Emelie har tidigare medverkat i två amerikanska antologier om terapeutiskt skrivande, Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing (Routledge 2020) och The Great Book of Journaling: How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose (Mango Publishing 2022) samt som gästskribent i antologin När mammor dör (Ordberoende förlag 2020).

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt men har begränsat antal platser.  Föranmälan krävs. Du anmäler dig genom att klicka på "Boka nu" nedan.

Vid frågor kontakta jenny.landberg@folkuniversitetet.se

Kursledare

Emelie Hill Dittmer

Emelie Hill Dittmer är terapeutisk skrivpedagog, journalist och författare till Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande (Lassbo förlag).

Hon har mångårig erfarenhet av läkande skrivprocesser både i England och Sverige, och såväl med grupper som genom individuell handledning, bland annat från Österlens folkhögskola och anhöriggrupper inom Simrishamns kommun. I november 2024 utkommer hennes andra guidebok, Den skrivterapeutiska verktygslådan (Grens Bokskog). 

Läs mer. 

Emelie Hill Dittmer

Har du frågor?

Kontakta Emelie Hill Dittmer

info@emeliehdittmer.com

Kursperiod
29 nov 2024 - 29 nov 2024
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 29 nov 2024 kl 19:00-21:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
409434
Pris
0 kr