Från 1960-talets Domusvarhus till dagens internetshopping: synen på konsumtion har förändrats. Det som då förknippades med status är i dag synonymt med slit-och-släng-konsumtion. Trots att vi känner till både arbetsförhållanden och miljöpåverkan fortsätter vi handla på de stora, globala plattformarna. Samtidigt är en växande trend idag lokalproducerad mat. Genom att stödja lokala producenter kan vi minska vår klimatpåverkan och stärka lokalsamhällen. Ett skifte sker även inom turism och upplevelser, där fler väljer att resa mer hållbart och dras till destinationer som lyfter det lokala. Hur kommer våra konsumtionsmönster att se ut i framtiden och hur kommer vi tänka om vårt beteende?
Samtalet arrangeras av Folkuniversitetet och Göteborgs universitet och är en del av Vetenskapsfestivalen.
Medverkande
Emma Björner, doktor i företagsekonomi och marknadsföring, Företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Föreståndare för Centrum för Konsumtionsforskning.
Anna Post, doktor i hushållsvetenskap, Institutionen för Kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Forskare vid Centrum för Konsumtionsforskning, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.
Niklas Sörum, doktor i etnologi och föreståndare för Centrum för Konsumtionsforskning, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.
Samtalsledare
Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist
Plats
Göteborgs Stadsbibliotek (Hörsalen), Götaplatsen 3
Övrig information
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Samtalet arrangeras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg