Orange Month - hur stoppar vi det globala våldet mot kvinnor och flickor?

Plats Stockholm

Orange Month i november är en månad då FN uppmanar världen att manifestera mot det globala våldet mot kvinnor och flickor.

Boka nu

En av tre kvinnor i världen utsätts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. En ny rapport från FN:s jämställdhetsorgan UN Women visar också att antalet femicid i världen ökar. Vad ligger bakom detta våld och hur kan vi stoppa det.

Våld mot kvinnor och flickor är en av de värsta kränkningarna mot de mänskliga rättigheterna och ett stort hinder för global jämställdhet. Mäns våld mot kvinnor och flickor sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser.I krig och kriser intensifieras våldet mot kvinnor och flickor ytterligare.

Våldet har stora, hälsomässiga, sociala och ekonomiska konsekvenser, framför allt för individer som drabbas, men även för samhället i stort. Att investera i arbetet med att avskaffa våldet bidrar till en mer fredlig, hållbar och jämställd värld för alla. Och det finns hopp, fler står upp mot våldet mot kvinnor och flickor. Detta visar sig i budgetar, lagar och i det förebyggandet arbetet. Att arbeta mot destruktiva sociala normer är också helt centralt. Orange Day den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor och flickor. Och under hela november lyser världen i orange som en ljus och optimistisk färg som representerar en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Föreläsare
Ulrika Grandin, generalsekreterare, UN Women Sverige 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 nov 2024 - 26 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 26 nov 2024 kl 18:00-19:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
120657
Pris
0 kr