Hälsosam och hållbar mat - vad är det och hur når vi dit?

Plats Stockholm

Välkommen till en föreläsning om mat och dess viktiga roll för vår- och planetens hälsa.

Boka nu

Mat spelar en avgörande roll för både vårt välbefinnande och planetens hälsa. Matproduktion står för omkring en fjärdedel av de globala växthusgasutsläppen och påverkar vattenanvändning, kväve- och fosforutsläpp samt biologisk mångfald. Dessutom bidrar en ohälsosam kost till ökande sjukdomar som diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.  Men hur kan vi producera tillräckligt med hälsosam mat för en växande befolkning och samtidigt hålla oss inom planetens gränser? Är fisk och sjömat ett hållbart alternativ? Och hur kan vi genom offentliga styrmedel och hjälp av företagen i livemedelssystemet skifta till en mer hållbar kost inom planetens gränser? 

Malin Jonell (PhD) är forskare inom hållbara livsmedelssystem med särskilt fokus på den privata sektorns roll för positiv förändring. Hon leder projekt som undersöker dagligvaruhandelns bidrag till omställningen av livsmedelssystemet och hur ökad kunskap om produkters miljöfotavtryck kan omsättas i praktisk handling.

 

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar lördag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart. Alla föreläsningar hittar du under Hållbar lördag

 

Föreläsningen ges med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 14:00-14:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
119911
Pris
0 kr