Så kan våra trädgårdar göra skillnad för klimat och artrikedom

Plats Stockholm

När den blommande årstiden är över är det dags att se fram emot nästa års odlingssäsong. Vad ska växa i min trädgård? Kan just min odling vara med och göra skillnad för några av vår tids ödesfrågor?

Boka nu

Trädgården är inte bara en plats där vi hittar lugn och njuter av vackra växter. Det är också platsen där många viktiga arter trivs. Trädgårdsmästaren Valdemar Pietsch föreläser inspirerande om hur du kan vara med och bidra till att skapa ekosystem i balans. I föreläsningen utforskar vi hur man planerar och odlar en trädgård som både är estetiskt tilltalande och erbjuder habitat för djur och insekter. Här får du konkreta tips på hur du kan öka förutsättningarna för ett hållbart odlande och hur grönska kan göra skillnad för klimat och artrikedom.
 
Valdemar Pietsch är trädgårdsmästare och grundare av trädgårdsföretaget Flora & Fauna Sverige AB. Med exempel från den senaste forskningen om hur grönskande miljöer påverkar vår hälsa och vår miljö.  

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar lördag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart. Alla föreläsningar hittar du under Hållbar lördag

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 10:00-10:50
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
120610
Pris
0 kr