Hållbart mode och Redesign med Stina Löving

Plats Stockholm

Välkommen till en föreläsning om hållbart mode och redesign med Stina Löving

Boka nu

Stina Löving är re-designer, sömmerska och stylist och jobbar i princip uteslutande med återbruk av textil på olika sätt. Hennes kreationer är extravaganta och ofta färgstarka och har synts i tv-program som Så mycket bättre, Bianca, Kristallen och Idol, och på röda mattor som t ex Elle-galan och hon har klätt artister och kändisar som tex Alice Bah Kuhnke, Petra Marklund och Marit Bergman.

Stina brinner för återbruket och delar gärna med sig av sin kunskap och erfarenhet. Stina kommer att visa inspirerande exempel på hur återbruk kan se ut och ge dig enkla tips på re-design som du kan göra själv.
•    Laga dina jeans. 
•    Fixa en fläck eller ett hål utan att sy.
•    Re-design i tre steg: utan att sy, med nål och tråd eller med symaskin. 
Målet är att du som deltagare ska känna dig inspirerad och peppad att ta hand om och fixa dina kläder och samtidigt få med dig praktiska verktyg och tips på metoder som du kan använda direkt.

Efter inspirationsföreläsningen med Stina Löving finns det möjlighet att delta i en workshop i sysalen tillsammans med henne. Du kan ta med dina egna plagg och få konsultation, tips och handledning direkt av Stina Löving. Det finns plats för max 12 deltagare. Boka din plats här: Workshop med Stina Löving

 

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar lördag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart. Alla föreläsningar hittar du under Hållbar lördag

 

Föreläsningen ges med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 14:00-14:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
121204
Pris
0 kr