Under 6 kurstillfällen får du hjälp att starta upp din egen odling under våren. Varje tillfälle består av både teoretiska och praktiska moment, där du lär dig grundläggande delar inom odlande. Det vi gör tillsammans kan du fortsätta med hemma mellan varje träff, som t.ex. försådder och omplanteringar. Tillsammans kommer vi att ha plats för gemensamma sådder och vid sista kurstillfället får du ta med dig plantor hem. Hållbarhet och biologisk mångfald genomsyrar kursen.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill börja odla din egen mat, i pallkrage eller på friland. Inga förkunskaper behövs. Till något av kurstillfällena kan du behöva ta med dig ett odlingstråg.
Kursinnehåll
• Sådder, förkultivering och omplantering
• Anläggning och täckodling
• Avhärdning och utplantering
• Kompostering och Bokashi
• Gödsling och bevattning
• Odlingsplatser och växelbruk
• Frötagning och förökning
Kursledare
Lina Hydrell gick från balkongodling till odlingslott och senare till en större odling för självförsörjning. Hon undervisar på folkhögskola, och har själv utbildat sig inom odling, hållbarhet och självhushållning.
Kursledare
Lina Hydrell
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping