Förkunskaper
En grundkurs för dig som vill odla hållbart och ätbart. Inga förkunskaper krävs.
Mål
Målet med kursen är att du ska få:
- Kunskap, verktyg och en inblick i att odla din egen mat
- Förståelse för helheten – från jord till skörd
- Se hur enkelt det kan vara att odla
- Ett stärkt självförtroende – du kan också!
Innehåll
På den lilla permakulturgården Hjortsbergatorpet finns djupbäddar, varmbänk, hugelbädd och regntankar. I kursen får du lära dig mer om de olika delarna av gården och odling enligt permakulturprinciper. Deltagarna kan påverka innehållet av kursen utifrån intresse.
Hjortsbergatorpet ligger sydost om Kumla, ca 25 minuter från centrala Örebro.
Kursupplägg
Kursen består av 6 träffar på Hjortsbergatorpet. Varje träff består av teori, praktik och vegetarisk lunch från trädgården. Lunchen består av vegetarisk soppa med hembakt surdegsbröd samt kaffe med gobit. Det är möjligt att ta sig runt med rullator och rullstol i trädgården, med lite anpassning.
Litteratur/material
Du behöver inte köpa någon kursbok. Ta med anteckningsblock eller telefon om du vill föra noteringar.
Du betalar 80 kr per lunch med Swish eller kontant under träffarna.
OBS! Ange specialkost eller allergier i din anmälan.
Kursledaren
Tina Frödin är en erfaren kursledare och certifierad permakulturdesigner (PDC). Hon har själv byggt upp Hjortsbergatorpet med hållbara lösningar, cirkulärt tänk och mycket återbruk. Du kan se mer på Instagram ”odlartina” eller Facebook Tina Frödin.
Kursledare
Tina Frödin
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Örebro län