Odla din egen mat- Heldagskurs i hur du odlar dina egna grönsaker

Plats Uppsala

Odla dina egna grönsaker och öka din matsäkerhet. Alla kan lära sig att odla, både på balkong, kolonilott eller i en stor trädgård.


I Sverige finns 2,6 miljoner trädgårdar som har en produktionspotential för att producera över 700 000 ton ätliga grödor. En betydande reservkapacitet för livsmedelsproduktionen.

Denna nybörjarkurs ger dig kunskaper i att odla dina grönsaker på ett miljövänligt och hållbart sätt. Genom att odla en liten del av din mat bidrar du till att minska klimatpåverkan, främja den biologiska mångfalden samt att öka din egen matsäkerhet. Att odla sin egen mat ökar också välbefinnandet på många sätt.

Kursen har stort fokus på jorden vi odlar i och hur vi kan ta hand om den på ett hållbart sätt.

Kursinnehåll:
- Livet i jorden
- Anlägga nytt land - läge - metod - limpa
- Planera skiften - växelbruk
- Täckodling
- Sådd
- Förkultivering / Avhärdning
- Kompostering / Bokashi
- Gödning
- Samodling
- Biokol
- Gröngödning
- Jordar
- Bevattning
- Fröodling

Kursledare är Marek Rolenec som odlat grönsaker för självhushåll i 14 år. Marek arbetar med organisk-biologisk odling och sitter i styrelsen för FOBO Förbundet Organisk-Biologisk Odling och FOR Fritidsodlingens Riksorganisation.

I kursavgiften ingår ett medlemskap i FOBO, en prenumeration på tidningen Odlaren och boken Odla din jord.

Pris: 500kr
Anmälan och information: https://fobo.se/index.php/kurser

Kursdag: 23 november kl 10.00-1700

Adress: Folkuniversitetet, Bergsbrunnagatan 1, Uppsala.

Kursen genomförs i samarbete med FOBO Förbundet Organisk-Biologisk Odling

Kursledare

Marek Rolenec

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 nov 2024 - 23 nov 2024
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 23 nov 2024 kl 10:00-17:00
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
205235
Pris
0 kr