Det här är en kurs för dig som läst lite italienska eller är helt nybörjare men som är intresserad av att lära dig mer om det italienska köket.
Vilken är egentligen den traditionella maten i Italien, hur tillagas den och vilka viktiga ingredienser behövs?
Mål
Målet för kursen är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och termer som hör till det italienska köket. Att få lära dig vilka ingredienser som ingår i de olika recepten och även lära dig grunderna i matlagningen.
Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
- Vanliga ord och enkla fraser tillhörande matlagning, recept mm
- Hur maten ska tillagas på traditionellt vis
Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Matlagning under varje tillfälle. Räkna med några timmars hemarbete/matlagning mellan kurstillfällena.
Lärare
Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.
Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen men däremot ingredienser för maten. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer med kallelsen till kursen och läraren har också annat material att ta del av.
Kursledare
Tina Pedersen
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje