Japanska B1/B2 konversation

Plats Umeå

Boosta din japanska i Umeå: Praktisk konversationskurs på Folkuniversitetet. Stärk ditt självförtroende och kommunicera flytande!

Boka nu

Förkunskaper

Dina kunskaper bör motsvara nivån mellan B1 och B2 enligt Europarådets referensram för språk

Mål

Efter genomgången kurs ska du ha förbättrat ditt tal och blivit säkrare på att uttrycka dig i kända vardagliga ämnen.

Kursinnehåll

På våra konversationskurser får du arbeta med rollspel, dialoger och diskussioner. De andra deltagarna är en viktig resurs i dina språkstudier. Språk är ett medel för kommunikation! Det är därför viktigt att ha tillfälle att kommunicera med andra. Du utökar ditt ordförråd och får också hjälp med besvärliga grammatikavsnitt.

Kursupplägg

Undervisningen sker på japanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår ifrån praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelseövningar och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Max 10 deltagare.

Datum och tider

Kursen börjar den 24:e oktober. Därefter är lektion varje vecka fram till sista lektionen den 5:e december med uppehåll vecka 44.
OBS! De första två lektionerna (24/10 och 7/11) börjar först kl 18:45 pga kursledarens övriga åtaganden. Sedan börjar kurserna kl 17.30 fr.o.m. tredje lektionen (14/11).

Sista anmälningsdatum är en vecka före kursstart. Även om det är möjligt att anmäla sig en vecka efter detta datum behöver vi ett minimumantal deltagare för att kunna genomföra kursen. Så se till att anmäla dig innan den 17:e oktober för att säkerställa att kursen blir av.

Lärare

Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Övrig information

Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kurspriset. Eventuell kursbok anges i kallelsen som skickas ut 1-2 veckor innan kursstart ifall vi har tillräckligt med deltagare för att kunna starta kursen.

Frågor?

Är det något du undrar över eller behöver du ett annat upplägg? Kontakta vår språkavdelning:
sprak.umea@folkuniversitetet.se

Kursledare

Keiko Ota

- Jag älskar språk, musik och olika kulturer som gör livet färgstarkt!

Jag heter Keiko och kommer från Japan. Som en person är jag intresserad av olika kulturer och är en global medborgare. Gillar musik, mönster, örter, att städa och saker med fluffiga texturer. Vi ses på lektionen!

Kursledare i piano

Jag började lära mig piano när jag var fem år. Jag spelar fortfarande och jag älskar musik. På universitetet läste jag musik inklusive dirigering, komponering, olika instrument och sång. Jag har jobbat sex år som pianolärare och vokalinstruktör.

Eftersom jag har jobbat med olika människor är jag bra på att märka detaljer och hittar på unika individuella övningar och rekommendationer. Jag undervisar i piano för nybörjare, klassiskt, pop, ackord, etc. Vi kommer att lära oss att läsa noter, rytm och spela på eget sätt.

Kursledare i japanska

Språk är också som musik för mig. Jag lärde mig att lyssna, läsa, prata och skriva allt på ett välbalanserat sätt när jag studerade språk. I japanska kursen undervisar jag japansk kultur, vardagsspråk och japanska tecken. Jag provar alltid nya idéer och försöker ge förklaringar. Under mina lektioner i japanska vill jag ge mina deltagare ett effektivt sätt att lära sig.

Porträttfoto av kursledare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 okt 2024 - 5 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 24 okt 2024 kl 18:45-20:15
  • tor 7 nov 2024 kl 18:45 - 20:15
  • tor 14 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 21 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 28 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 5 dec 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
503183
Pris
1350 kr