Koreanska B1 konversation

Plats Göteborg

En kurs för dig som har läst en del koreanska och känner att det främst är konversation du behöver öva. Att lyssna på och tala med andra är en förutsättning för att språket ska lossna, samtidigt som du har trevligt tillsammans med andra kursdeltagare!

Boka nu

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i koreanska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
• förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
• grammatik
• samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
• kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på koreanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Innehåll 

                                                                   
Arbetssätt
Deltagarna är muntligt aktiva på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Kurstillfällena ägnas främst åt muntliga övningar. Därför är det viktigt att man förbereder sig väl mellan sammankomsterna.

Kursmaterial
kursledaren använder sig av eget material som du får ta del av under kursens gång. 

Hemuppgifter
Inriktningen på muntliga övningar under sammankomsterna gör att det är väldigt viktigt för ett bra resultat att kursdeltagarna förbereder sig väl inför sammankomsterna.

Vi har inga formella prov.

 

 

Kursledare

MiRan Kim

Språk är så fascinerande! Ett språk innehåller så mycket mer än bara språket självt, såsom kultur, historia, nationella karaktärsdrag m.m. Därför kommer du att få lära dig och förstå mer om Korea när du studerar koreanska med mig.

Jag är från Sydkorea och har lärarlegitimation i att undervisa i koreanska för dem som inte har koreanska som modersmål. Jag har bott i flera olika länder tillsammans med människor från många olika kulturer och det har gett mig ett större perspektiv och ett verktyg för att kommunicera i en annan kultur. Genom detta har jag börjat tycka om att lära mig förstå kulturella skillnader och bakgrunden till olika uttryck och beteenden.

På mina kurser skulle jag vilja hjälpa dig att få ett sådant verktyg, inte endast genom att lära dig koreanska, utan också genom att lära dig mer om Korea genom koreanskan.

MiRan Kim är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
31 okt 2024 - 5 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 31 okt 2024 kl 17:30-19:00
  • tor 7 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 14 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 21 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 28 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 5 dec 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
310334
Pris
1625 kr