Workshop i teater och spanska - Väven

Plats Umeå

Välkommen till en spännande workshop på Väven, där vi under en lördag eftermiddag förenar spanska och teater under kreativitet och lärande! Under eftermiddagen kommer du få chansen att träffa Folkuniversitetets kursledare Kajsa Reicke i teater och Noelia Saavedra i spanska.

Boka nu

Du som är nyfiken på spanska och teaterövningar kommer under en lördag eftermiddag få chansen att utgå ifrån några korta dikter som sen leder till samtal och korta övningar. 

Tillsammans med Umeå Stadsbibliotek anordnar vi workshopen kostnadsfritt för dig som är nyfiken, men för att gruppen inte ska bli för stor så behöver du anmäla dig till workshopen.

Ta tillfället att komma och jobba med korta improvisationer, lite uttal, lite tonalitet och ditt ordförråd – hela tiden i en dynamisk och kreativ miljö.

Datum och tid: 12 oktober, kl. 12.30-14.30

Plats: Multisalen i Umeå Stadsbibliotek, Väven (plan 4)

Kursledare

Kajsa Reicke

- Jag älskar att locka fram människors kreativitet.

Att få människor att upptäcka hur mycket fantasi och uppfinningsrikedom de besitter. Jag tror och hoppas att min entusiasm för ämnet smittar av sig och jag vet att alla kan utifrån sin egen person. Efter avslutad kurs hoppas jag att deltagarna känner sig stärkta i att lita mer till sin fantasi och sin förmåga att uttrycka sig både inom teatern och i det spanska språket,

Jag har varit verksam som skådespelare sedan 1979 och arbetat både i fria grupper och institutioner, bl.a Västerbottens teatern, Jönköping länsteater och Ögonblicksteatern i Umeå.

Under många år har jag också arbetat som kulturpedagog i Umeå kommun och vid sidan av det arbetar jag med bild.

Kajsa Reicke, kursledare i teater

Noelia Saavedra

-Jag har alltid tyckt att det är spännande att lära sig nya språk. Det är en väldigt inspirerande resa som kan bidra till både din professionella och personliga utveckling. Samtidigt öppnas nya möjligheter att lära sig om kulturen och folket som talar detta språk.

Noelias styrka ligger i att inspirera och peppa studenter under inlärningen till det nya språket, samt att hjälpa och stimulera nyfikenheten kring de kulturer där språken talas. Noelia har som mål att skapa en lugn och komfortabel miljö där alla kan känna sig trygg i att komma med idéer och delta i samtal.

I Noelias kurser är det möjligt att utveckla och upptäcka nya strategier för att öka ditt Spanska ordförråd samtidigt som du stärker din självsäkerhet för att kunna tala mer flytande.

Noelias bakgrund är inom naturvetenskap. Hon har alltid varit intresserad av att förstå hur biologiska processer går till i naturen, framförallt i växter och träd.

Under sin utbildning har hon samtidigt lärt sig tre nya språk då hon jobbat i olika länder. Genom sina erfarenheter av nya språk har hon upptäckt styrkan i att kunna många språk, det har i sin tur ytterligare ökat hennes intresse för språkinlärning, kulturarv och litteratur.


När Noelia inte undervisar på Folkuniversitetet jobbar hon som frilandsöversättare av svenska böcker till spanska, hon spenderar också mycket tid utomhus, mest i naturen som amatörfotograf. Noelia gillar också det svenska språket och svensk kultur. Hon läser och skriver inlägg nästan dagligen i hennes blogg på spanska om svenska traditioner, kultur och naturarv.

Noelia ser verkligen fram emot att nu få guida språkintresserade studenter i den fantastiska resa som det innebär att lära sig ett nytt språk och alla de kulturer som hör ihop med språket.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 12 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 12:30-14:30
Plats
Storgatan 46A, 90178 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
502558
Pris
0 kr