Vi träffas i våra lokaler i Gårda på Vädursgatan 5.
Observera att det inte är någon lektion den 29 maj, men vi har längre lektioner 26–28 maj (09.00–12.30). Fredag 30 maj är den vanliga tiden 09.00–11.15.
Förkunskaper
Kursen är för dig som redan har läst första delen av A2 eller har liknande kunskaper. Du kan förstå enklare fraser, berätta om dig själv och prata med någon som talar långsamt och tydligt. Gör ett nivåtest online innan du anmäler dig.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska kunna använda svenska i vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller prata om din familj och dina framtidsplaner. Vi övar också på att använda mer avancerade fraser och förbättrar flytet i språket.
Kursinnehåll
- Träna ord och fraser
- Samtala om vardagliga ämnen
- Läsa och skriva enklare texter
- Lära om svensk kultur och samhällsliv
- Grundläggande grammatik
- Svenskt uttal
Kursupplägg
Undervisningen är på svenska och fokuserar på att prata och använda språket i praktiska situationer. Du jobbar i par och grupper, tränar hörförståelse och konversation. Du deltar aktivt och kan påverka innehållet i kursen. Räkna med hemarbete mellan lektionerna.
Tillval: extra träning
Vill du träna mer? Du kan boka individuell undervisning för att jobba extra med grammatik, uttal eller yrkesspråk. De extra lektionerna sker på eftermiddagarna och kostar extra.
Lärare
Din lärare har erfarenhet och goda pedagogiska kunskaper för att hjälpa dig att lära dig svenska på ett engagerande sätt.
Kurslitteratur
Vi använder "Rivstart A1+A2" (text- och övningsbok), senaste upplagan, revision 3. Kursböckerna ingår inte i priset.
Fortsättning
Nästa steg efter kursen är "Svenska B1 del 1." Välkommen att fortsätta din språkutveckling!
Kursledare
Lisa Nyström
Hej! Jag heter Lisa Nyström och är lärare i engelska och svenska som andra språk.
Folkuniversitetet är en glad arbetsplats där ingen dag är den andra lik. Arbetet är varierande, självutvecklande och utmanande och deltagarna är alltid studiemotiverade och nyfikna. Jag känner mig lyckligt lottad!

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg