Notera
Denna kurs hålls i våra lokaler i Gårda, Vädursgatan 5.
Förkunskaper
Du har läst kursen Svenska B1 del 1 i sin helhet eller har på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Gör gärna ett inplaceringstest innan du bokar dig.
Mål
När du har uppnått hela nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, förklara dina åsikter och argumentera för din sak.
Kursinnehåll
- att förstå tydligt standardspråk i tal och skrift
- att samtala om vardagliga saker som familj, arbete och aktuella händelser
- att berätta om drömmar, förhoppningar och mål
- att ge kortfattade skäl och förklaringar till dina åsikter
- att skriva sammanhängande texter om enklare ämnen
- om Sveriges kultur, historia och samhällsliv
- vi repeterar och fördjupar oss i svensk grammatik
- vi övar svenskt uttal
Kursupplägg
Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och genom att arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.
TILLVAL: Läs utökad kurs
Komplettera din kurs med individuella timmar för att träna extra på moment i språket du behöver stärka: grammatik, uttal, utökat ordförråd, yrkesspråk mm. Läs mer hur du bokar detta här.
Lärare
Din lärare har i regel akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.
Kurslitteratur
Rivstart B1+B2 av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, (text och övningsbok). Kursböckerna ingår inte i priset för kursen. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.
Fortsättning
Du väljer "B2 del 1" nästa gång du bokar om du vill gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen. Hela B2-nivån omfattar två delar om du läser intensivt varje dag på förmiddagarna och tre delar om du läser på kvällstid två gånger i veckan.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg