Svenska B1/B2 konversation

Plats Umeå

Utveckla ditt svenska språk genom konversationer, rollspel och diskussioner på Folkuniversitetet i Umeå. Kursen anpassas efter dina behov och ger dig trygghet att uttrycka dig tydligare i olika situationer.

Boka nu

Kursens mål

Målet är att du ska våga och jobba mot att känna dig trygg eller utveckla ditt språk när du pratar svenska i olika situationer. Du ska få ett större ordförråd och kunna diskutera varierande ämnen och uttrycka din åsikt på ett tydligare sätt.

Förkunskaper

A2+ (mot B1) till B2. Testa din språknivå här.

Innehåll

På våra konversationskurser får du arbeta med rollspel, dialoger och diskussioner. Vi diskuterar olika ämnen som du och de andra tycker är intressanta, roliga och viktiga. Undervisningen anpassas i hög grad till gruppens önskemål och behov. De andra deltagarna är en viktig resurs i dina språkstudier. Språk är ett medel för kommunikation! Det är därför viktigt att ha tillfälle att kommunicera med andra. Du utökar ditt ordförråd och får också hjälp med besvärliga grammatikavsnitt.

OBS! Ingen lektion v.44 pga höstlovet

Arbetssätt

  • Vi arbetar i par, grupper och helklass.
  • Vi har max 10 deltagare i gruppen.

Kurslitteratur

Du får eventuellt kursmaterial av din lärare.

Frågor?

Behöver du ett annat upplägg? Kontakta vår språkavdelning:
sprak.umea@folkuniversitetet.se

Du kan också skräddarsy din egen privata svenskkurs.

Kursledare

Lina Sandgren

-Att hjälpa någon att utveckla sin språkförmåga och -förståelse är något som ger mig energi och jag försöker se till att vi inte glömmer att språk är kul också!

Jag undervisar i svenska som andraspråk och är utbildningsledare i språk här på Folkuniversitetet i Umeå. Jag trivs verkligen i min roll som kursledare och lärare och ser fram emot mina kurstillfällen då jag och deltagarna kan få utbyte av varandras kunskaper, frågor och intressen. Jag tycker att det är viktigt att skapa en så god miljö som möjligt för språkutveckling där vi alla kan lära av varandra och att man vågar göra fel och kan lära sig av misstagen.

Jag är född i Umeå men uppvuxen runt om i världen. Min kärlek för andraspråksundervisning härrör från min fascination för språk och människor samt mina egna erfarenheter som svenskspråkig i engelskspråkiga skolor i flerspråkiga miljöer. 

Vägen till läraryrket har inte varit rak och har inneburit bland annat utbildning till fotograf och jobb på museum. Det var mina två år i Thailand som lärare i engelska som gav mig blodad tand vilket ledde till att jag utbildade mig till lärare i svenska som andraspråk och engelska.

Jennifer Wahlberg

-Att vara en del av andra människors utveckling är det absolut bästa med läraryrket.

För mig är det bästa med läraryrket att få träffa människor med olika bakgrund och vara en del av deras utveckling. Genom att träffa människor av varierande åldrar, bakgrunder och erfarenheter har jag lärt mig otroligt mycket.

Genom att lära av varandra växer vi tillsammans. Det är viktigt för mig att alla känner att de kan påverka sin undervisning så att den passar målen de själva har med sitt lärande.

Jag är legitimerad lärare i ämnena svenska som andraspråk och engelska och har självklart ett intresse för språk. Jag har undervisat människor i olika åldrar – barn, unga och vuxna. Jag utbildade mig vid Umeå universitet och tog examen sommaren 2023. Jag undervisar i svenska som andraspråk på Folkuniversitetet i Umeå.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 okt 2024 - 21 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
7
Första tillfället
tor 3 okt 2024 kl 17:30-19:00
  • tor 10 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 17 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 24 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 7 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 14 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tor 21 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
502868
Pris
1575 kr