Innehåll
Denna webbsända föreläsning med Emelie Ernberg, universitetslektor i rättspsykologi ger inblick i den senaste psykologiska forskningen om språktolkning i förhör och asylintervjuer. Hon presenterar insikter från både tolkars och förhörsledares perspektiv och belyser också de anpassningar som kan behövas vid språktolkning av förhör och andra känsliga samtal, för att skapa trygghet, kontakt och god informationsöverföring. Målsättningen är att ge förståelse och konkreta strategier för den som arbetar med tolkade samtal.
Målgrupp
Tolkar inom offentlig verksamhet, men även tolkanvändare och andra som är nyfikna på hur tolkade samtal bäst genomförs. OBS! Inga intyg på deltagande skrivs för föreläsningar.
Om föreläsaren
Emelie Ernberg, fil. Dr., är universitetslektor i rättspsykologi vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Emelie har ett brett rättspsykologiskt forskningsintresse, framför allt gällande barn i rättsväsendet och barnförhör, bedömningar av trovärdighet och tillförlitlighet, minne och tvärkulturell kommunikation i förhör. Hennes pågående forskning handlar om barnförhör som genomförs med tolk, könsskillnader i brottsutsatta barns möjligheter att avancera inom rättsväsendet, hundunderstödda insatser vid barnförhör samt effekten av språktolk och kultur på vittnens minne, berättande och förhör.
Tid och plats
Föreläsningen sänds på nedanstående länk kl 18.30 den 26 maj. Möjlighet att ställa frågor finns via chatten.
https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/68151635129
Anmäl dig så får du en påminnelse med länk till sändningen när det närmar sig.
Föreläsningen arrangeras i samarbete med Folkuniversitetets YH-utbildning till socialpedagog och Grundutbildningen till kontakttolk, med stöd av Folkuniversitetsföreningen.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Östersund