React.js, distans

Yrkeshögskola – kurs Distans

Upptäck framtiden med Folkuniversitetets dynamiska distanskurs i React – designad för att förvandla din karriär med världens mest populära webbteknologi!

React.js – kort YH-kurs på Folkuniversitetet
Sista ansökningsdatum
2024-11-13
Utbildningsstart
2024-12-09
Omfattning
25 YH-poäng
Studietakt
Halvfart (50 %)
Antal platser
35

Studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Ansökan öppnar 31 oktober

Kursen riktar sig till yrkesverksamma utvecklare som vill fördjupa och bredda sin kompetens inom världens vanligaste ramverk. 

Oavsett om du börjar från början i React eller redan har lite erfarenhet, kommer vår kurs att leda dig steg för steg från grundläggande till mer avancerade färdigheter, alltid med fokus på förståelse och tillämpning.

Kursens innehåll är skapat i samarbete med seniora utvecklare från IT-branschen och erbjuder verklighetsnära uppgifter som ger en direkt och relevant koppling till utmaningar du möter i arbetslivet. 

Upplägg 

Med en kursstruktur som enkelt anpassar sig efter ditt schema kan du utvecklas i din takt, utan att kompromissa med dina andra åtaganden. Kursens 10 veckor finns planerade med förinspelade föreläsningar och “code-alongs”. Till dessa filmer följer sedan övningar där du tillämpar genomgångna koncept och tekniker.  

Utöver detta finns en utbildare med mycket goda kunskaper i React tillgänglig för handledning och uträtning av de ev frågetecken som dykt upp. 

Våra teoretiska och praktiska komponenter är utformade för att ge dig färdigheter som du omedelbart kan tillämpa i ditt dagliga arbete. 

Till kursen har vi en egen Discord-server. Syftet med den är att ni kursdeltagare kan kommunicera, hjälpa och utmana varandra på dygnets alla timmar. Handledare är inbjudna och svarar i mån av tid utöver utlagd tid.   

På servern hittar ni också Aizo, vår digitala AI-handledare som finns tillgänglig dygnet runt och är skräddarsydd för denna kurs innehåll och tekniker. 

Kursinnehåll

1. Hello World

Denna modul ger en introduktion till kursen och dess struktur. Du kommer att lära dig om de förkunskaper som krävs, kursens upplägg, och vilka tekniska krav som behövs för att komma igång med kursmaterialet och utvecklingsmiljön.

2. Komponenter

I denna modul introduceras du till React, ett populärt JavaScript-bibliotek för att bygga användargränssnitt. Du kommer att lära dig att tänka i komponenter, vilket är ett centralt koncept i React som innebär att bryta ned användargränssnittet i hanterbara, återanvändbara delar.

3. interaktivitet

Denna modul fokuserar på att göra din React-applikation interaktiv. Du kommer att lära dig hur du kan hantera användarinteraktioner och dynamiskt rendera innehåll baserat på användarens inmatning eller andra förändringar i applikationens tillstånd.

4. State

Här lär du dig om konceptet "state" i React, vilket är ett sätt att hantera data som kan förändras över tid inom en applikation. Modulen kommer att täcka hur data och händelser flödar genom en React-applikation, vilket är avgörande för att bygga dynamiska och responsiva användargränssnitt.

5. React-router

I denna modul utforskar du hur du kan bygga en Single Page Application (SPA) med hjälp av React Router. Du lär dig att hantera navigering och routing i din applikation, vilket gör att du kan skapa en mer sömlös och användarvänlig upplevelse utan att behöva ladda om sidan.

6. Redux

Denna modul introducerar dig till Redux, ett populärt state management system för JavaScript-applikationer. Du kommer att förstå fördelarna med att använda Redux för att hantera applikationens state och hur det kan integreras med React för att bygga större och mer skalbara applikationer.

7. Slutexamination

I den avslutande modulen får du möjlighet att tillämpa allt du lärt dig genom att skapa ett projekt i React. Denna examination fungerar som en demonstration av dina färdigheter och kunskaper, och ger dig chansen att visa hur väl du kan implementera de koncept och tekniker som täckts under kursen. 

Behörighet och ansökan

För att vara behörig krävs:

  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan.
  • 6 månaders yrkeserfarenhet, heltid, inom mjukvaruutveckling med fokus på frontend.

Du styrker detta exempelvis via betyg från gymnasiet (eller motsvarande) och ett signerat intyg från din arbets- eller uppdragsgivare. Ett cv räcker inte som underlag.

Ansökan öppnar 31 oktober och under tiden för ansökan finns en knapp överst på denna sida som tar dig till ansökningsplattformen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet

Skicka e-post till Folkuniversitetet yh.vast@folkuniversitetet.se