Föreläsningar

Föreläsningarna håller till i IOGT-lokalen på Köpmantorget. Det är GRATIS för medlemmar. För den som inte är medlem kostar föreläsningarna 100 kr.

Folkuniversitetet i Luleå - Norrbottens Senioruniversitet

Det serveras alltid kaffe med fika till den som önskar och det kostar 30 kr. Betala gärna med Swish!

Onsdag den 19 februari kl. 13.00: Britt Nilsson Wyöni, Hur kan vi, var och en och tillsammans, underhålla förmågan till ett bemötande som bidrar till en vänligare och mänskligare värld,när vi möts?

Utifrån en lång yrkesverksamhet i sin roll som coach, föreläsare, utbildare och sångerska, delar hon genom prat och musik, med sig tankar och förslag, om vad som kan vara en del av svaren på frågan.

Bemötandets magi- en föreläsning med musikaliska inslag. IOGT-lokalen 

Onsdag den 25 mars kl.13:00 Anders Odenstedt, Är livets mening oberoende av hur vi upplever våra liv eller är den beroende av våra upplevelser? Har livet alls en mening? Och är det ens förnuftigt att ställa frågan om livet har en mening?

Anders är lektor i filosofi.

Har livet en mening- en föreläsning kring filosofiska frågor. IOGT-lokalen 

Onsdag den 22 april kl.13:00 Andreas Hoffsten, Andreas är journalist med ett förflutet inom film- och teaterbranschen. Nu frilansande kulturskribent och krönikör på Norrbottenskuriren. Andreas är ordförande i Folkets Bio i Luleå och studiecirkelledare inom film, i NorrSens regi.

Filmen som en spegel av samhället- inklusive kortare filmklipp IOGT-lokalen

Nyhet

Onsdag den 5 februari kl.13:00 Bo Renberg

I en ny form av kulturarrangemang inbjuder NorrSen till ett spännande seminarium och stimulerande meningsutbyte om könsroller förr och nu. Bo Renberg - som undervisat i retorik och idéhistoria vid LTU och lett ett flertal studiecirklar i NorrSen - inleder (djärvt) med en illustrerad idéhistorisk föreläsning, som följs av spontana samtal vid fikaborden och en avslutande återsamling för gemensam diskussion och sammanfattning.

Dumherrar och dömande damer.  IOGT-lokalen

Föreläsningar