Om yrkesrollen

Som verksamhetsutvecklare inom blåa livsmedel kan du jobba med utveckling av produkter, processer, produktion, verksamheter samt som inköpare, upphandlare och säljare utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Vad gör en Verksamhetsutvecklare inom blåa livsmedel?

Ditt fokus ligger på att bidra till att driva, utveckla och skala upp verksamheter inom den blåa livsmedelssektorn genom att främja hållbarhet, kvalitet, innovation och ekonomisk tillväxt. Sektorn är mångfacetterad och innefattar flera områden som odling, förädling, fiskerihantering, vilket kräver en bred kompetensbas.

Inom hela den blåa livsmedelskedjan finns stort behov av utbildad arbetskraft. Det finns en samlad vilja att öka den svenska livsmedelsförsörjningen parallellt med en vilja till omhändertagande av de svenska resurserna. Behovet inom blåa livsmedel är successivt ökande. Vi står inför ett skifte på 3-5 års sikt med fokus på inhemsk produktion, ett proteinskifte där blå mat kommer att ta en mer framträdande plats än idag och där konsumenternas efterfrågan på hållbart producerad sjömat kommer att öka.